Polityka prywatności

Europasat jest nazwą handlową należącą do Satellite Solutions Worldwide Ltd.

Europasat poważnie traktuje Twoją prywatność. Przeczytaj poniższą politykę prywatności, która szczegółowo opisuje, jakie informacje o Tobie gromadzimy, jak je wykorzystujemy, aby usprawnić dla Ciebie nasza stronę oraz jak sprawiamy, że są bezpieczne. Postępujemy zgodnie z europejskimi zasadami ochrony danych, które mówią, że dane muszą być:

  • przetwarzane rzetelnie i zgodnie z obowiązującym prawem,
  • przetwarzane tylko w konkretnym celu,
  • prawidłowe, stosowne oraz nienadmierne w stosunku do celów, dla których są gromadzone,
  • aktualne,
  • przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne,
  • przetwarzane z poszanowaniem praw osoby, której dotyczą,
  • bezpiecznie przechowywane,
  • przesyłane do innych krajów tylko przy zastosowaniu odpowiednich zasad bezpieczeństwa.

Bardzo poważnie podchodzimy do zagadnień związanych z ochroną Twojej prywatności oraz z bezpieczeństwem Twoich danych osobowych. Działamy zgodnie z postanowieniamiUstawy o ochronie danych z 1998 roku, a spółka Satellite Solutions Worldwide Ltd jest zarejestrowana wInformation Commissioner’s Office(numer rejestracyjny ICO Z1751635).

Co obejmuje Polityka prywatności firmy Europasat?

Polityka prywatności obejmuje sposób postępowania z danymi osobowymi, które gromadzimy, kiedy odwiedzasz naszą stronę internetową.

Nie odnosi się natomiast do działań firm, których właścicielem nie jest Europasat lub których nie kontroluje, ani do ludzi, których Europasat nie zatrudnia, ani nimi nie zarządza.

Na stronie firmy Europasat mogą znajdować się linki przekierowujące Cię na inne strony internetowe. Koniecznie upewnij się, że znasz politykę prywatności każdej strony, która prosi Cię o udostępnienie swoich danych osobowych, zanim się na niej zarejestrujesz.

Jakie dane zbieramy i jak je wykorzystujemy?

Europasat zbiera możliwie najmniejszą ilość danych osobowych, a także informacje, których nam dostarczasz za pomocą formularzy kontaktowych na naszej stronie.

Na naszych serwerach automatycznie zapisujemy również informacje otrzymane od Twojej przeglądarki np. Twój adres IP, rodzaj przeglądarki oraz strony, które odwiedzasz.

Europasat wykorzystuje te informacje w następujący sposób:

  • Umożliwiają nam one personalizowanie zawartości strony i reklam na niej umieszczanych oraz takie jej doskonalenie, aby jak najlepiej odpowiadała Twoim potrzebom i zainteresowaniom.
  • Możemy wykorzystać te informacje, aby powiadomić Cię o konkursach, wyjątkowych ofertach i promocjach.
  • Wszystkie transakcje dokonywane online są przetwarzane za pomocą szyfrowania SSL, przy użyciu systemów SagePay (Protx)

Rezygnacja z otrzymywania powiadomień

Klienci firmy Europasat w momencie rejestracji mogą zrezygnować z otrzymywania od nas powiadomień. Jeśli w późniejszym okresie chcesz zmienić tę opcję, napisz nam o tym w e-mailu lub wyślij pisemną prośbę o skreślenie Cię z naszej listy mailingowej na adres: biuro@europasat.com.

Nie wysyłamy przypadkowych maili marketingowych na Twoją prywatną skrzynkę pocztową (spam).

Cookies

Ta strona używa plików cookies, aby przechowywać informacje na Twoim komputerze. Niektóre z nich mają kluczowe znaczenie dla jej prawidłowego działania, inne pomagają nam się ciągle doskonalić, gdyż dają nam obraz tego, w jaki sposób strona jest wykorzystywana.

Udostępnianie i ujawnianie informacji

Europasat nigdy nikomu nie sprzeda, nie udostępni, ani nie wypożyczy Twoich danych osobowych.

Europasat jest jedynym właścicielem danych gromadzonych na tej stronie.

Europasat może przesłać Twoje dane osobowe innym firmom lub osobom tylko jeśli:

Musimy udostępnić te informacje, aby dostarczyć Ci zamówioną usługę, musimy je przesłać firmie członkowskiej, która w imieniu firmy Europasat dostarczy Ci usługę (o ile nie poinformujemy Cię, że jest inaczej, firmy te nie mają prawa używać przekazanych przez nas danych osobowych w celach innych niż te konieczne do współpracy z nami.)

lub kiedy…

Odpowiadamy na pozwy, postanowienia sądu oraz inne procedury prawne.

Musisz lub chcesz zmienić informacje o sobie?

Twój adres e-mail się zmienił? Nie chcesz już otrzymywać powiadomień o naszych wyjątkowych ofertach? Napisz nam o tym w e-mailu.

Bezpiecznie przechowujemy informacje o Tobie.

Ta strona internetowa stosuje wszelkie środki ostrożności, aby chronić informacje o użytkownikach, zarówno w sieci, jak i poza nią.

Nie łączymy danych osobowych z otrzymanymi danymi administracyjnymi.

Nie kupimy żadnej innej informacji, która mogłaby być połączona z Twoimi danymi osobowymi, którymi dysponujemy.

Zmiany polityki prywatności

Od czasu do czasu Europasat może wprowadzać poprawki do polityki prywatności, aby uwzględnić rozwój strony oraz modyfikacje zbieranych przez nas informacji. Jeśli wprowadzimy istotne zmiany w sposobie wykorzystania Twoich prywatnych informacji powiadomimy Cię o tym umieszczając ogłoszenie na naszych stronach.

 

POWRÓT NA GÓRĘ